Tisztelt Kamarai Tagok!

A 2020. szeptember 03-án, csütörtökön a taggyűlés előtt 11,00 és 12,45 óra között tartandó fakultatív szakmai továbbképzés regisztrációhoz kötött.
Kérjük, hogy a tervezhetőség érdekében, az alábbi linken regisztráljanak 2020. augusztus 26 (szerda) napjáig:

A link: https://forms.gle/yEW5rfrAQqZvfpsq9

A meghívót és linket e-mailben is kiküldjük tagjainknak, illetve a kamara honlapján is közzétesszük.
A fakultatív továbbképzés és az azt követő kamarai taggyűlés között tisztelettel várjuk tagjainkat egy szendvicsebédre.
A 2020. szeptember 03-án, csütörtök 13 órára meghirdetett kamarai taggyűléssel kapcsolatos különleges jogszabályi tudnivalók (ezek a járványügyi helyzet alakulásától függően változhatnak):

 

  1. VI. 17-től hatályos 2020. évi LVIII. törvény a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről
  2. § A köztestületnek a veszélyhelyzet ideje alatt az ügyvezetését ellátó szerv által elfogadott költségvetését és beszámolóját a köztestület legfőbb szervének a veszélyhelyzet megszűnését követő legkésőbb 90. napra összehívandó rendkívüli ülése napirendjére kell tűzni. A köztestület legfőbb szervének határozata hiányában a költségvetés a veszélyhelyzet megszűnését követő 90. napon hatályát veszti, a beszámolót pedig legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül a köztestület legfőbb szervének is el kell fogadnia.

2020.VI.18.-tól hatályos 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről

A Kormány az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. § (1b) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

  1. Védelmi intézkedések
  2. § (1) A (3) bekezdés szerinti kivétellel mindenki köteles
  3. a) a tömegközlekedési eszközön, valamint
  4. b) az üzletben történő vásárlás során

a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

(2) A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.

(3) Az (1) bekezdés szerinti esetben a szájat és az orrot eltakaró eszközt nem kell viselnie a hatodik életévét be nem töltött kiskorúnak.

  1. A zenés, táncos rendezvények megtartására vonatkozó rendelkezések
  2. § A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti zenés, táncos rendezvény (a továbbiakban: rendezvény) – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma – beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt.
  3. Záró rendelkezések
  4. § E rendelet 1. §-a szerinti rendelkezés a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 239/A. § (1) bekezdésében meghatározott védelmi intézkedés megszegése szabálysértés alkalmazásában védelmi intézkedésnek minősülnek.
  5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

A fakultatív továbbképzést és a kamarai taggyűlést illetően nincsenek jelenleg érvényben különleges járványügyi intézkedések.

Miskolc, 2020. 08. 14.